Corona

Autoverkopen in ons land hard omlaag door virusuitbraak

Print
Autoverkopen in ons land hard omlaag door virusuitbraak

Afbeelding: ANP XTRA

De Nederlandse autoverkoop wordt hard geraakt door de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Volgens brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging zijn er in maart bijna een kwart minder auto’s aan de man gebracht dan een jaar eerder.

Het aantal nieuwe personenauto’s dat op kenteken werd gezet, lag ruim 23 procent lager op 29.496 stuks. Dit betrof grotendeels afleveringen van voertuigen die reeds waren besteld voor de invoering van de maatregelen om het virus te bestrijden. De flinke afname komt vooral doordat de gebruikelijke piek in registraties door dealers en importeurs aan het einde van de maand uitbleef.

Hoe de autoverkoop zich dit jaar zal ontwikkelen is zeer ongewis, aldus de branche. Enerzijds wordt het vertrouwen onder consumenten en bedrijven ernstig aangetast en anderzijds is de productie in veel autofabrieken wereldwijd stilgelegd. Showrooms van autobedrijven zijn over het algemeen nog wel gewoon open.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen