‘Legen textielcontainers Weert onverantwoord voor vrijwilligers’

Print
‘Legen textielcontainers Weert onverantwoord voor vrijwilligers’

Afbeelding: archief Mijntje Wismans

Weert -

Punt Welzijn in Weert vindt het vanwege het coronavirus niet langer verantwoord dat vrijwilligers de textielcontainers in de gemeente legen.

De containers werden de afgelopen twee jaar geleegd door veertien verenigingen uit Weert. De kleding wordt daarbij door vrijwilligers met de hand uit de containers gehaald en naar de Sponsorwinkel gebracht. Punt Welzijn kan echter niet meer instaan voor de veiligheid van de vrijwilligers. Daarom worden de containers tijdelijk geleegd door het bedrijf Reshare. Die haalt de containers één keer per week leeg. Is een container vol of staan er zakken naast de container, dan kan dit gemeld worden via telefoonnummer 0495-697900.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen