Dier van de week

Dier van de week: Miss Dior

Print
Dier van de week: Miss Dior

Miss Dior. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Maastricht-Airport / Maastricht / Itteren / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vijlen -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er een in het zonnetje. Deze week vraagt Miss Dior om aandacht.

Wie is Miss Dior en waar komt ze vandaan?

„Miss Dior is een poesje van 7 jaar dat aan is komen lopen bij een boerderij met vier ander katten. Hier konden ze niet blijven en daarom verblijven ze in ons dierenopvangcentrum in de hoop snel een thuis te vinden.”

Hoe is haar karakter?

„Dit dametje is duidelijk niet gewend aan het leven als huiskat en is ook geen mensen gewend. Ze vindt mensen akelig en bekijkt je het liefst vanuit een mandje om zeker te weten dat je oké bent. Miss Dior vindt het wel erg fijn om het gezelschap van een andere kat op te zoeken, daar kan ze het erg goed mee vinden en een rustige kat stelt haar op haar gemak.”

Zijn er ook aandachtspunten voor haar toekomstige baas?

„Op dit moment is Miss Dior geen knuffelkat en zeker geen schootkat. Ze is simpelweg te bang. Onze ervaring leert ons dat katjes als haar in een rustige thuissituatie bij een geduldige baas enorm kunnen opbloeien. We zoeken daarom voor haar baas die het prima vindt om haar op haar gemak te laten wennen. Het zou voor Miss Dior geweldig zijn als in haar toekomstige huis als een sociale kat woont omdat we merken dat ze hier ontzettend veel van kan leren.”

Spreekt Miss Dior je aan en is het voor jou geen probleem dat ze even de kat uit de boom wil kijken? Neem dan snel contact op voor meer informatie via limburg@dierenbescherming.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen