Arbeidsmigranten in motel Belfeld mogen blijven van hoogste rechter

Print
Arbeidsmigranten in motel Belfeld mogen blijven van hoogste rechter

Eind maart vorig jaar hingen omwonenden van De Krekelberg spandoeken op langs de Rijksweg in Belfeld. Afbeelding: Lé Giesen

Belfeld -

De vergunning voor de huisvesting van maximaal 72 arbeidsmigranten in voormalig restaurant/motel De Krekelberg in Belfeld blijft overeind. De hoogste bestuursrechter Raad van State oordeelt dat daar niets mis mee is.

Diverse omwonenden stapten naar de Raad van State nadat ze een eerdere rechtszaak tegen de huisvesting hadden verloren bij de Rechtbank Limburg.

De omwonenden vinden onder andere dat het verblijf van de arbeidsmigranten in De Krekelberg in strijd is met het bestemmingsplan. Volgens de Raad van State is de huidige bestemming ‘logiesverblijf’ wel degelijk voldoende voor de huidige huisvesting. De rechter stelt daarnaast dat Venlo in staat is te controleren of arbeidsmigranten maximaal drie maanden op locatie verblijven. Dit gebeurt op basis van de verplichte verblijfsregistratie. Drie maanden is de maximale termijn die door de eigenaar is vastgesteld.

Volgens de rechter heeft de gemeente Venlo daarnaast terecht besloten dat voor de vergunning in Belfeld geen screening op integriteit van de initiatiefnemer heeft plaatsgevonden. Dat hoefde pas als de bouwsom hoger dan 50.000 euro zou zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen