Hamstergedrag in supermarkten neemt verder af

Print
Hamstergedrag in supermarkten neemt verder af

Afbeelding: ANP

Consumenten hamsteren steeds minder. Dat meldt marktonderzoeker Nielsen die de omzetten van supermarkten van de afgelopen weken naast elkaar legde.

Vorige week verkochten de supermarkten voor 838 miljoen euro aan artikelen. Dat was ruim 10 procent minder dan een week eerder.

Nog altijd verkopen supermarkten flink meer dan normaal gesproken in deze periode. De omzet van vorige week lag bijvoorbeeld 8,6 procent hoger dan in dezelfde week vorig jaar. In de week ervoor lag de omzet echter 22 procent hoger dan een jaar eerder en de week voor de vrijheidsbeperkende maatregelen van kracht werden, en er volop gehamsterd werd, lagen de verkopen bijna een derde hoger.

Volgens Johan Vrancken van Nielsen Benelux is het hamstergedrag gekalmeerd. „Mensen passen zich meer aan het nieuwe ritme aan.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen