Beesel stopt tijdelijk met inzameling oud papier

Print
Beesel stopt tijdelijk met inzameling oud papier
Reuver -

In Beesel, Reuver en Offenbeek wordt deze en volgende maand geen oud papier opgehaald.

De gemeente Beesel heeft besloten de huis-aan-huisinzameling van papier en karton tijdelijk stop te zetten. De maatregel is bedoeld om te voorkomen dat vrijwilligers bij het ophalen een besmetting met het coronavirus oplopen en geldt vooralsnog tot 1 juni.

Volgens de gemeente is er nog onvoldoende duidelijkheid over de verspreiding van het virus en welke rol materialen waaraan het zich kan hechten, zoals oud papier en karton, hierbij spelen. Daarnaast is het voor de ophalers niet altijd mogelijk om anderhalve meter afstand te bewaren.

Inwoners kunnen hun oud papier naar het milieupark brengen en zelf in de perscontainer deponeren, met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. De gemeente vraagt inwoners het papier niet op te sparen, aangezien het nodig is voor de productie van onder meer toiletpapier.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen