Moskeeën bieden ruimte aan voor noodhospitaal

Print
Moskeeën bieden ruimte aan voor noodhospitaal

Koepel van de moskee in Venray Afbeelding: Gé Hirdes

Panningen / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Als er ruimte nodig is om in te richten als noodhospitaal, stellen de acht moskeeën in Noord- en Midden-Limburg die beschikbaar.

Dat aanbod heeft de Samenwerking Moskeeën Limburg (SML) gedaan aan de Veiligheidsregio.

De moskeeën zijn gesloten wegens de coronacrisis. De acht moskeeën, in Gennep, Reuver, Tegelen, Venlo, Panningen, twee in Roermond en Venray, zijn beschikbaar om ingericht te worden als noodvoorziening in de zorg.

De Veiligheidsregio heeft de afgelopen weken meerdere aanbiedingen gekregen van dezelfde soort, onder andere van een aantal hotels.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen