Oproep LLTB om vooral ook bij boerderijwinkels lokale producten te kopen

De LLTB hoopt dat mensen nu tijdens de coronacrisis nog wat vaker de weg naar de boerderijwinkel weten te vinden om de lokale boer- en tuinder te steunen.

De LLTB hoopt dat mensen nu tijdens de coronacrisis nog wat vaker de weg naar de boerderijwinkel weten te vinden om de lokale boer- en tuinder te steunen.© Archief De Limburger

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) heeft een lijst opgesteld van Limburgse verkooppunten van verse boerderijproducten. Daarmee hoopt de agrarische belangenorganisatie tijdens de coronacrisis de verkoop van producten van lokale boeren, tuinders, fruit- en bloementelers een impuls te geven.

Jan Hensels

De actie vindt plaats onder de noemer #SupportYourLocalsNL waar meerdere initiatieven onder vallen die de door de coronacrisis getroffen land- en tuinbouw een steun in de rug probeert te geven. Veel agrarische ondernemers zien onder meer de vraag uit de horeca voor een groot deel wegvallen.

Boerderijwinkels

Op de woensdag gepresenteerde lijst van de LLTB staan 45 boerderijwinkels en andere verkooppunten in de hele provincie. De lijst is te vinden op www.lltb.nl/support-your-locals en wordt nog regelmatig aangevuld met nieuwe locaties.

„Het initiatief #SupportYourLocalsNL past precies in deze tijd. Een tijd waarin we extra moeten letten op onze gezondheid, maar ook op elkaar”, vertelt LLTB-hoofdbestuurslid Susanne Görtz. „Er is niets zo gezond en lekker als verse boerderijproducten. Asperges, recht van het land. Een verfrissend glas verse melk. Het lekkerste fruit van Limburgse bodem. Maar denk ook aan een prachtige bos bloemen om je thuiswerkplek op te fleuren. Dat je met de aankoop van deze producten ook nog eens je lokale boer of tuinder kunt helpen, is natuurlijk helemaal mooi!”

Automaat

De meeste boerderijwinkels blijven, net als supermarkten, vooralsnog gewoon open. Daarnaast zijn er LLTB-leden die verkopen via een automaat, die dagelijks wordt gevuld met verse producten. Görtz: „De gezondheid van klanten, medewerkers en ondernemer staat altijd voorop. Daarom worden er ook op boerderijwinkels en bij verkooppunten extra maatregelen genomen om die te waarborgen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee