KNVB mikt op half juni voor herstart eredivisie

Print
KNVB mikt op half juni voor herstart eredivisie

Beeld uit de derby VVV-Fortuna. Afbeelding: Laurens Eggen

De UEFA heeft woensdag in een vergadering besloten dat het voetbalseizoen uiterlijk op 3 augustus afgerond moet zijn. ,,Dit houdt in dat er in de tweede helft van juni zal moeten worden gestart met hervatting van de competitie”, zo schrijft de KNVB.

De Europese voetbalbond dringt er hiermee op aan dat de nationale voetbalcompetities worden afgemaakt. ,, Daarbij blijft voor ons het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers, supporters en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu”, schrijft de KNVB.

Lees ook: Eigenaar Fortuna Sittard: ‘Maak einde aan seizoen in eredivisie’

,,KNVB, ECV en CED kunnen echter op basis van de sessie met UEFA verder invulling geven aan eerder door ons genoemd scenario 2; eventuele hervatting van de competitie. We gaan hierover met alle betrokkenen in breed overleg. Daarbij zullen de bevindingen en adviezen van RIVM en overheid zoals altijd leidend blijven. Er zal veel aan de orde komen: veiligheid, wel of geen publiek, fysieke belasting van spelers, uitzendschema’s en meer.”

Europese competities

Het restant van de Champions League en de Europa League worden voorlopig uitgesteld, zonder dat er een nieuwe datum bekend is. De Europese toernooien zijn door het coronavirus gestrand in de achtste finales.

Daarnaast worden de internationale wedstrijden die nog in juni gepland stonden uitgesteld. Er stonden voor het EK van 2020, nu 2021, nog diverse kwalificatieduels op het programma.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #31. Video: De Limburger