Tennistoernooi Wimbledon gaat dit jaar niet door vanwege coronavirus

Print
Tennistoernooi Wimbledon gaat dit jaar niet door vanwege coronavirus

Afbeelding: EPA

Dit tennisseizoen heeft sowieso één Grand Slam minder: Wimbledon gaat niet door. Dat maakt de organisatie woensdag bekend. Er wordt ook niet naar een andere datum gezocht, waardoor de 134ste editie van het roemruchte toernooi pas op 28 juni 2021 begint.

Wimbledon noemt het annuleren ‘in het belang van iedereen. Dat we nu ook de zekerheid kunnen bieden aan iedereen is voor iedereen binnen het tennis belangrijk.’

,,Dit is een beslissing die niet eenvoudig was”, vertelt Ian Hewitt, voorzitter van organisator All England Lawn Tennis and Croquet Club. ,,Na het zorgvuldig afwegen van meerdere scenario’s denken we dat dit de beste beslissing is. We kunnen nu onze middelen inzetten om mensen te helpen.”

De laatste keer dat het grastoernooi niet doorging was in 1945 vanwege de Tweede Wereldoorlog.

Eerder werd het graveltoernooi van Roland Garros al verplaatst. Het Franse toernooi maakte toen wel een nieuwe datum bekend: van 20 september tot 4 oktober. Slechts een week na het US Open.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen