Wielerunie noemt alternatieve datum voor NK

Print
Wielerunie noemt alternatieve datum voor NK

Tom Dumoulin tijdens het NK wielrennen in 2017. Afbeelding: ANP

Mochten de NK wielrennen tussen 19 en 21 juni door het coronavirus geen doorgang kunnen vinden, hoopt de KNWU de nationale wegtitels vroeg in augustus alsnog te kunnen verdelen in Drenthe. Dit maakte de wielerunie vanmiddag bekend.

,,Voorlopig wordt oor de elite-vrouwen en -mannen de data 20 en 21 juni aangehouden, overeenkomstig de UCI-richtlijnen van dit moment en de reservering van deze plek op de huidige internationale kalender”, zo valt te lezen in een persbericht. Als voorzorgsmaatregel zijn de kampioenschappen voor alle subcategorieën (nieuwelingen, nieuweling-meisjes, junioren, junior-vrouwen, beloften en elite-zonder contract) wel alvast verplaatst naar 8 en 9 augustus.

,,Binnen de mogelijkheden die we hebben en met begrip voor de genomen maatregelen houden we verschillende opties open en proberen we daarnaast zo duidelijk mogelijk te zijn”, aldus algemeen directeur Thorwald Veneberg van de wielerbond. ,,Daarmee willen we alle betrokkenen laten weten dit vraagstuk te bestuderen in een nog altijd onzekere toekomst.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen