Oranje pas weer in september in actie

Print
Oranje pas weer in september in actie

Afbeelding: ANP Sport

Het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman en de voetbalvrouwen van bondscoach Sarina Wiegman komen in principe pas in september weer in actie. De geplande oefeninterlands in mei en juni gaan niet door. Dat is het gevolg van besluiten die de Europese voetbalbond UEFA woensdag bekend heeft gemaakt vanwege de coronacrisis.

De nationale bonden krijgen tot 3 augustus de tijd om de competities in eigen land af te ronden. De resterende duels in de Champions League en Europa League zijn voor onbepaalde tijd opgeschort. De UEFA schrapte bovendien de Europese interlands, die nog tot aan de zomer op de agenda stonden, waaronder de play-offs voor een ticket om het EK in 2021.

Lees ook: KNVB mikt op half juni voor herstart eredivisie

Het Nederlands elftal van Koeman zou oefenen tegen Griekenland (Enschede, donderdag 28 mei) en Wales (Rotterdam, zaterdag 6 juni). De nationale ploeg van Wiegman zou vriendschappelijk uitkomen tegen België (5 juni) en Noorwegen (9 juni).

De UEFA heeft voor de voetbalvrouwen nog geen besluit genomen over de nieuwe speeldata van het Europees kampioenschap 2021 in Engeland.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen