Heerlen en Brunssum sluiten aan bij afhaalbieb, Kerkrade en Voerendaal verlengen initiatief

Print
Heerlen en Brunssum sluiten aan bij afhaalbieb, Kerkrade en Voerendaal verlengen initiatief

De bibliotheek in het Glaspaleis in Heerlen. Afbeelding: Harry Heuts

Brunssum / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Heerlen / Hoensbroek -

Wie in tijden van corona zijn papieren boeken van de bibliotheek mist, kan deze nu ook in Heerlen, Hoensbroek en Brunssum weer krijgen.

De bibliotheken in die plaatsen gaan een afhaalservice aanbieden en sluiten daarmee aan bij de vestigingen HuB Kerkrade en Voerendaal, waar het afhalen van boeken de afgelopen tijd al mogelijk was. Die laatste twee biebs hebben het initiatief verlengd tot voorlopig vrijdag 24 april.

In Heerlen kunnen leden vanaf vrijdag gebruikmaken van de afhaalbieb. De service wordt aangeboden via alle vier Schunck-vestigingen (Glaspaleis, Hoensbroek, Heerlerheide en Heerlerbaan). Brunssum start dinsdag met de afhaalservice.

Catalogus

Via www.bibliotheekheerlen.nl en www.bibliotheekbrunssum.nl kun je in de online catalogus zien of een boek in de betreffende vestiging aanwezig is. In een mail aan bibliotheek@schunck.nl of info@bibliotheekbrunssum.nl meld je je naam, postcode, telefoonnummer en het bibliotheekpasnummer. Verder meld je de titels van maximaal vier (Heerlen) of twaalf (Brunssum) en de vestiging waar je boeken wilt afhalen. De boeken moeten in de gekozen vestiging staan. Vanwege corona kan de bibliotheek de boeken niet van een andere locatie laten komen.

Leden ontvangen daarna een mail met een tijdstip waarop de boeken afgehaald kunnen worden. In de Heerlense vestigingen zal dat op woensdagmiddag en vrijdagochtend (alleen in het Glaspaleis) zijn. In Brunssum zijn de afhaalmomenten op dinsdag- en donderdagochtend.

Niet inleveren

De bibliotheken in Parkstad die de service aanbieden roepen mensen op om boeken niet in te leveren. De uitleentermijn is verlengd, waardoor er geen leengeld in rekening worden gebracht. Om de besmettingsrisico’s zo klein mogelijk te houden wordt leden gevraagd om boeken thuis te houden.

Heerlen en Brunssum sluiten aan bij afhaalbieb, Kerkrade en Voerendaal verlengen initiatief
De bibliotheken HuB Kerkrade (foto) en Voerendaal hebben de afhaalservice verlengd tot voorlopig 24 april. Foto: Luc Lodder

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen