Alternatief songfestival krijgt veel steun van landen

Print
Alternatief songfestival krijgt veel steun van landen

Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit. Afbeelding: EPA

Al flink wat landen hebben toegezegd om de show Eurovision: Europe Shine A Light uit te zenden.

Dit Nederlandse programma wordt gemaakt als alternatief voor het Eurovisiesongfestival dat wegens het coronavirus is geannuleerd. Zo’n veertien landen, ruim een derde van het deelnemersveld, gaan de show live vertonen. Dat zei uitvoerend producent Sietse Bakker woensdag in M.

Het Nederlandse team is al druk bezig met de voorbereidingen voor het programma. „We zijn pas net bekomen van de schok dat het niet doorgaat. Dat betekent dat we nog allerlei dingen moeten doen om het af te wikkelen en tegelijkertijd zijn we met dit programma bezig”, zei Bakker. „We krijgen ontzettend veel steun. Dat is mooi om te zien maar we hebben echt nog een lange weg te gaan om dit in de steigers te zetten voor 16 mei.”

De liveshow wordt vanuit Nederland gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit. Tijdens de twee uur durende uitzending is onder meer aandacht voor de 41 artiesten die dit jaar in Rotterdam zouden meedoen aan het liedjesfestijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen