Man in benarde positie: tot middel vast in modder in de Geul

Print
Man in benarde positie: tot middel vast in modder in de Geul

Afbeelding: Facebook brandweer Mechelen

Mechelen / Wijlre -

De brandweer heeft woensdagochtend in Wijlre bij rivier de Geul iemand uit de modder moeten redden. Het slachtoffer was tijdens het vissen in de rivier gevallen en kon niet meer op eigen kracht uit de blubber komen.

Rond de klok van tien uur werden de hulpdiensten gealarmeerd.

De man, die tot zijn middel vastzat in de modder, kon zelf nog 112 bellen met zijn mobiele telefoon. Het was niet duidelijk waar het slachtoffer zich precies bevond in het buitengebied. Doordat de brandweer en de man continue bleven roepen naar elkaar werd hij uiteindelijk gevonden.

Het slachtoffer zat volgens de politie stevig vast in de prut en kon er niet zo snel uit worden gehaald. Met een brandweerslang om zijn middel werd hij door zes brandweerlieden uit de blubber getrokken.

De man raakte hierbij niet gewond. Ook werd hij niet vies door de modder, omdat hij een waadbroek droeg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen