Duitsland heeft nog zeker 15.000 bedden vrij op intensive care

Print
Duitsland heeft nog zeker 15.000 bedden vrij op intensive care

Afbeelding: ANP

Duitsland heeft nog 15.000 tot 20.000 bedden vrij op de intensivecareafdelingen van ziekenhuizen. Dit in tegenstelling tot Nederland, waar nog steeds rekening wordt gehouden met een tekort door de coronacrisis.

Lees hier het laatste nieuws rondom het coronavirus.

Meerdere patiënten uit Nederland zijn al overgeplaatst naar een ziekenhuis in Duitsland.

Volgens de organisatie van Duitse ziekenhuizen is het aantal plekken voor intensieve zorg inmiddels verhoogd van 28.000 naar zo’n 40.000, melden Duitse media. Ongeveer 2000 ic-bedden zijn bezet door coronapatiënten.

Rond 30.000 plekken op de ic hebben een beademingsapparaat, dat vaak nodig is bij de behandeling van ernstige coronagevallen. De ziekenhuisorganisatie gaat ervan uit dat dit zeker voldoende is voor de komende twee weken.

Door de verschuiving van niet-noodzakelijke behandelingen is sowieso een groot aantal bedden in ziekenhuizen vrijgekomen.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen