Geen aparte ondernemersprijs in Gulpen-Wittem

Print
Geen aparte ondernemersprijs in Gulpen-Wittem

Afbeelding: gemeente Gulpen-Wittem

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

Er komt in de gemeente Gulpen-Wittem geen aparte ondernemersprijs voor bedrijven die zich onderscheiden met een maatschappelijk verantwoorde aanpak.

De gemeenteraad heeft in november een motie van de fractie Balans aangenomen waarin wordt gepleit voor een jaarlijkse ondernemersprijs. Daaraan zou een geldbedrag van 2500 euro zijn verbonden.

Het college van B en W vindt die suggestie ‘sympathiek’, maar geeft zelf de voorkeur aan het benoemen van Cittaslow-ambassadeurs. Vorig jaar zijn al zes bedrijven onderscheiden met die titel, als blijk van waardering voor hun bijdrage aan ‘het goede leven’ in Gulpen-Wittem.

Lees ook: Cittaslow-keurmerk voor Gulpen-Wittem: erkenning én opdracht

Het college stelt de raad voor om elk jaar maximaal vijf nieuwe Cittaslow-ambassadeurs de selecteren. Die mogen voortaan een speciaal logo gebruiken bij hun eigen publicaties. Op deze manier kan de gemeente meer dan één ondernemer in het zonnetje zetten, aldus B en W.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen