Video: Sireneserenade voor personeel van ziekenhuizen in Limburg

Print

Video: Track‘88/Rob Oostwegel/Facebook

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Maastricht / Itteren / Heerlen / Hoensbroek / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen -

Colonnes aan voertuigen van hulpverleningsdiensten trokken donderdag met sirenes en zwaailichten aan ziekenhuizen in Limburg voorbij.

Honderden medewerkers van brandweer, politie, ambulance, handhaving en andere diensten wilden hiermee het hardwerkende ziekenhuispersoneel in Weert, Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen, Roermond en Venlo een hart onder de riem steken. In Roermond vloog een politiehelikopter boven het Laurentiusziekenhuis.

De medewerkers applaudisseerden een minuut lang op de parkeerplaatsen voor de ziekenhuizen. De sireneserenade werd gewaardeerd, zo bleek uit reacties van het zorgpersoneel.

Volgens een politiewoordvoerder is het initiatief op de werkvloer ontstaan. Alleen al van de politie deden meer dan 150 medewerkers mee, zegt een woordvoerder.

Video: Sireneserenade voor personeel van ziekenhuizen in Limburg
Applaus voor het zorgpersoneel van het Laurentiusziekenhuis in Roermond. Foto: John Peters

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen