Gewonde Slowaakse militair niet mishandeld, maar dronken

Print
Gewonde Slowaakse militair niet mishandeld, maar dronken

Afbeelding: John Peters Fotografie

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Brunssum -

De gewonde militair die vorige week bewusteloos werd aangetroffen in Schinveld is niet mishandeld, maar blijkt dronken te zijn geweest.

De militair werd vorige week donderdag door voorbijgangers aangetroffen bij het Burgemeester Adamssportpark. Hij was gewond aan het hoofd, onderkoeld en niet aanspreekbaar. De man werd daarop naar het ziekenhuis gebracht.

Nadat de militair, die onderdeel uitmaakte van de Slowaakse delegatie op NAVO-hoofdkwartier JFC in Brunssum, was bijgekomen kwam de aap uit de mouw. De militair bleek te veel gedronken te hebben en daardoor was hij gevallen.

Volgens een woordvoerder van de marechaussee is de man inmiddels door de legerleiding op transport naar Slowakije gezet. Het slachtoffer zal, zoals het er nu uitziet, volledig herstellen van zijn verwondingen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →