Gewonde Slowaakse militair niet mishandeld, maar dronken

Print
Gewonde Slowaakse militair niet mishandeld, maar dronken

Afbeelding: John Peters Fotografie

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Brunssum -

De gewonde militair die vorige week bewusteloos werd aangetroffen in Schinveld is niet mishandeld, maar blijkt dronken te zijn geweest.

De militair werd vorige week donderdag door voorbijgangers aangetroffen bij het Burgemeester Adamssportpark. Hij was gewond aan het hoofd, onderkoeld en niet aanspreekbaar. De man werd daarop naar het ziekenhuis gebracht.

Nadat de militair, die onderdeel uitmaakte van de Slowaakse delegatie op NAVO-hoofdkwartier JFC in Brunssum, was bijgekomen kwam de aap uit de mouw. De militair bleek te veel gedronken te hebben en daardoor was hij gevallen.

Volgens een woordvoerder van de marechaussee is de man inmiddels door de legerleiding op transport naar Slowakije gezet. Het slachtoffer zal, zoals het er nu uitziet, volledig herstellen van zijn verwondingen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen