Kwalificatie voor Spelen nog geen garantie voor deelname

Print
Kwalificatie voor Spelen nog geen garantie voor deelname

Afbeelding: EPA

Sporters die zich al hadden gekwalificeerd voor de Olympische Spelen, mogen volgend jaar niet automatisch meedoen. De nationale comités zullen de atleten opnieuw moeten aanwijzen om ook in 2021 zeker te zijn van een startbewijs.

Ongeveer 57 procent van de 11.000 deelnemende atleten hadden zich al gekwalificeerd voor de Spelen van Tokio voordat veel kwalificatietoernooien stil kwamen te liggen vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Het Internationaal Olympisch Comité besloot uiteindelijk de Olympische Spelen met een jaar uit te stellen.

„Elke atleet moet individueel worden geselecteerd omdat ze hun nationale comité vertegenwoordigen”, zei Kit McConnell, sportdirecteur bij het IOC.

Het IOC is nu verder vooral druk met het olympisch dorp. De meeste appartementen van de atleten waren al verkocht. Daar moet nu een oplossing voor komen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen