KNVB praat dinsdag clubs bij over gevolgen overgebleven scenario’s

Print
KNVB praat dinsdag clubs bij over gevolgen overgebleven scenario’s

KNVB-directeur Eric Gudde op archiefbeeld. Afbeelding: AD/ANP

De KNVB heeft alle clubs uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie uitgenodigd voor een videoconferentie. De nationale voetbalbond wil de verenigingen uit het betaalde voetbal komende dinsdag bijpraten over de gevolgen van de twee scenario’s die nu nog voor de rest van het seizoen op tafel liggen.

De nationale bond hoopt nog steeds dat de eredivisie en eerste divisie voor 3 augustus worden uitgespeeld, mits het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zegt dat de bestrijding van het coronavirus dat toelaat. Het doemscenario is dat het seizoen al is afgelopen. Dat zal de meeste financiële gevolgen hebben.

Lees ook: Limburgse profclubs willen snel duidelijkheid: ‘Laten we dit seizoen vergeten’

Gezondheid voorop

De KNVB heeft alle clubs donderdagmiddag uitgenodigd voor het videogesprek, dat in fasen zal worden gehouden. Ook zogenoemde stakeholders als FOX Sports, het CBV, FBO, VVCS, BSBV en het supporterscollectief mogen aanschuiven.

Lees ook: KNVB mikt op half juni voor herstart eredivisie

De nationale voetbalbond benadrukt in de uitnodiging nogmaals dat gezondheid van spelers, trainers, scheidsrechters en supporters vooropstaat. De uitnodiging is ondertekend door Eric Gudde, Mattijs Manders en Marc Boele, de directeuren van de KNVB, eredivisie en eerste divisie.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger