De Zorggroep neemt weer nieuwe verpleeghuiscliënten op

Print
De Zorggroep neemt weer nieuwe verpleeghuiscliënten op

Afbeelding: Hollandse Hoogte

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De Zorggroep heeft twee afdelingen geopend waar nieuwe instroom van mensen die verpleeghuiszorg nodig hebben, mogelijk is. Een afdeling is in Venlo (Auxiliatrix), een in Roermond (Camillus).

Instroom was de laatste twee weken slechts zeer beperkt mogelijk als gevolg van het coronavirus. Nieuwe opnames in de verpleeghuizen brengen teveel risico’s met zich mee dat het virus mee naar binnenkomt.

Op twee locaties heeft De Zorggroep nu tijdelijke opname-afdelingen ingericht. Bij Auxiliatrix gaat het om ruim twintig woonruimtes. Daarvan is ongeveer de helft inmiddels bezet. Bij Camillus zijn tien kamers, deze zijn al allemaal bewoond.

Lees ook: ‘Ruimte was er snel, maar personeel vrijmaken was groter probleem’

Mensen met een indicatie verpleeghuiszorg kunnen er tijdelijk worden ondergebracht, in afwachting van een definitieve plaatsing als de coronacrisis voorbij is.

„Omdat niet bekend is of nieuwe bewoners eventueel het coronavirus onder de leden hebben, zijn we extra alert op ziekteverschijnselen. Daar waar deze zich openbaren, proberen we mensen zoveel mogelijk op hun eigen kamer te houden. Maar dat is in de hele verpleeghuiszorg ook al zo. Zodra er sprake is van ziekteverschijnselen, gaan alle seinen op rood”, zegt bestuursvoorzitter Marc van Ooijen.”

Of de nu vrijgemaakte ruimte voldoende is, weet Van Ooijen niet. „Alles is anders nu, ook de wachtlijsten. Sommige cliënten of hun mantelzorgers kiezen er zelf voor opname uit te stellen om risico’s te mijden. De instroom vanuit ziekenhuizen is minder, omdat daar minder reguliere zorg wordt verleend. Het devies blijft: als opname nog niet nodig is, blijf nog even thuis. Maar als verpleeghuiszorg echt nodig is, is die er.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen