Limburgs Museum opent digitale speelplaats

Print
Limburgs Museum opent digitale speelplaats

Op de digitale speelplaats van het Limburgs Museum zijn onder andere kleurplaten te vinden. Afbeelding: Limburgs Museum

Venlo -

Het Limburgs Museum in Venlo lanceert vrijdag een digitale speelplaats met doe- en denkactiviteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Nu kinderen thuis wekenlang moeten leren, en ouders dus net zo lang hun kinderen moeten inspireren, wil het Limburgs Museum graag helpen. „Cultuur mag juist in deze moeilijke tijden niet ontbreken”, zegt directeur Bert Mennings.

Op ‘Museum4kids@home’ zijn ook filmpjes te vinden over de cultuur en geschiedenis van Limburg. Zo kunnen bezoekers van de website vanuit thuis hun eigen mini-museumles samenstellen. Gestart wordt met het thema ‘Romeinen in Limburg’. Er komen puzzels, speurtochten en lessen over historische onderwerpen, maar ook kleine doe-opdrachten om samen thuis met de kinderen te doen. Zoals bijvoorbeeld de Instagram-challenge ‘Tussen Kunst & Quarantaine’. Daarin worden kinderen uitgedaagd om een kunstwerk zo goed mogelijk na te maken met behulp van een paar spullen in huis.

De komende weken wordt het aanbod aangevuld en ververst. Nieuw materiaal - denk aan video’s over de spectaculairste museumobjecten - wordt op dit moment geproduceerd.

Zie: www.limburgsmuseum.nl/nl/museum4kids

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen