Roermond City Run niet meer later dit jaar

Print
Roermond City Run niet meer later dit jaar

Afbeelding: archief De Limburger/Wouter Roosenboom

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De Roermond City Run zal niet meer later dit jaar worden gehouden. De eerstvolgende editie van het hardloopevenement zal pas in 2021 plaatsvinden. Dat heeft de organisatie laten weten.

Vanwege het coronavirus en de daarmee samenhangende maatregelen zag de organisatie zich eerder al genoodzaakt om de Run op de oorspronkelijke datum van 19 april af te gelasten. De hoop was dat het evenement later dit jaar, mogelijk in september, alsnog zou kunnen worden gehouden.

Naar nu blijkt zit ook een datum later dit jaar, er niet in. „Aan dit besluit liggen in de eerste plaats overwegingen met betrekking tot de gezondheid en veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers en het publiek ten grondslag”, zo schrijft de organisatie in een verklaring. „Daarnaast spelen ook redenen van organisatorische aard een rol.”

De City Run van dit jaar zou de tiende editie zijn geweest van het hardloopevenement waar enkele duizenden sporters aan deelnemen. De bedoeling is nu dat de jubileumeditie plaats gaat vinden op zondag 18 april 2021.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen