Toneel

Toneelgroep Maastricht speelt ‘Brieven uit Genua’ live, publiek kijkt online mee

Print
Toneelgroep Maastricht speelt ‘Brieven uit Genua’ live, publiek kijkt online mee

Michel Sluysmans (voorgrond) in de voorstelling Brieven uit Genua. Afbeelding: Ben van Duin

Maastricht / Itteren -

De acteurs Michel Sluysmans, Servé Hermans, sopraan Lies Verholle en pianiste Elisabeth de Loore spelen woensdagavond 8 april en op 15 april om acht uur live ‘Brieven uit Genua’ naar de roman van Ilja Leonard Pfeiffer. Online kunnen per avond negentig bezoekers meekijken naar het toneelstuk.

De voorstelling wordt opnieuw gespeeld door de vier leden van Toneelgroep Maastricht. Brieven uit Genua ging – onder regie van Michel Sluysmans – in 2017 in première in de Bordenhal Maastricht, de thuisbasis van de toneelgroep.

Regisseur Michel Sluysmans: „In deze vervreemdende tijd van isolement, onzekerheid en social-distancing is de nood aan verbinding en het creëren van een collectieve ervaring groot. Een online vergaderplatform maakt het mogelijk dat we live samen kunnen komen met ons publiek. ‘Brieven uit Genua’ leent zich vanwege haar literaire en muzikale kwaliteiten in onze ogen bij uitstek voor dit medium. We hopen op deze manier – al is het online – iets van troost te bieden aan ons publiek. Want aan hoop, geloof en liefde is er nu misschien wel meer behoefte dan ooit.”

Aanmelden voor de voorstelling kan via de website van Toneelgezelschap Maastricht. Op volgorde van binnenkomst wordt een stoel gereserveerd. Op de dag van de voorstelling worden de instructies via mail toegestuurd.

https://www.toneelgroepmaastricht.nl/nieuws/toneelgroep_maastricht_speelt_unieke_live_voorstelling_voor_publiek

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen