Gaat Pinkpop dit jaar door? Concertorganisator Mojo maakt zich grote zorgen

Print
Gaat Pinkpop dit jaar door? Concertorganisator Mojo maakt zich grote zorgen

Afbeelding: ANP Kippa

Mojo, de grootste concertorganisator van Nederland, maakt zich ernstig zorgen over alle festivals de komende zomer. Zelfs als de overheid de coronamaatregelen voor de zomer kan afschalen, is het nog zeer onzeker of grote evenementen als Pinkpop, Lowlands of Down the Rabbit Hole kunnen doorgaan.

Dat stelt directeur John Mulder vrijdag in een interview met 3voor12. „Eerlijkheid duurt het langst: wij maken ons daar zorgen over”, stelt Mulder. „Het rare is dat we op een enkele band na geen afzeggingen hebben voor de zomerfestivals. Je zou denken dat een Amerikaanse groep nu denkt: ik ga in juni echt niet naar Europa. We krijgen wel telefoontjes: gaat het door, wat vinden jullie ervan? Iedereen wacht op het moment dat het echt niet kan, tot een overmachtssituatie ontstaat.”

Lees ook: Pinkpop neemt pas half mei beslissing over doorgaan festival

Grote gevolgen

Het zou volgens Mulder „desastreus” zijn als de overheid pas half mei beslist of er na 1 juni weer evenementen kunnen plaatsvinden. „In theorie gaat alles door, en daar gaan we dan ook voor. Er zijn nog twee elementen die een rol spelen: als artiesten beslissen om niet te komen, kan dat een sneeuwbaleffect hebben. En het derde: krijgen we voor 1 juni de internationale vliegindustrie weer aan de praat? Want als we artiesten en hun spullen niet van A naar B krijgen, houdt het ook op.”

Deze problemen gelden voor alle grote zomerfestivals in Nederland, stelt Mulder. Als alle concerten en festivals in de zomer moeten worden geschrapt, gaat dat grote gevolgen hebben, ook voor Mojo zelf. „Het heeft verstrekkende gevolgen en we zullen aan de achterkant aan alle knoppen moeten draaien, maar Mojo is veerkrachtig en financieel gezond. Zeker als we de meeste shows naar het najaar kunnen verplaatsen, dat is uitgestelde omzet. Dat gaat om tientallen miljoenen euro’s.”

Lees ook: Overuren voor organisatoren festivals door coronacrisis

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen