Den Haag

Coronacrisis helpt productie van duurzame stroom aan nieuw record

Print
Coronacrisis helpt productie van duurzame stroom aan nieuw record

Afbeelding: Getty Images

Het opwekken van duurzame stroom in Nederland lag in maart mede door de coronacrisis procentueel gezien op het hoogste niveau ooit.

Een combinatie van veel zon, stevige wind en minder vraag naar elektriciteit door de virusuitbraak zorgde ervoor dat 30 procent van de stroom in het land duurzaam werd opgewekt.

Volgens Energieopwek.nl, de site van het Energieakkoord die de productie van duurzame energie toont, gaat het om het hoogste percentage ooit. Zonder de lagere vraag door het coronavirus zou het op 27,5 procent zijn gekomen.

Dagrecord

De maand maart was goed voor meer records, komt naar voren uit de cijfers. Op zondag 29 maart was er door een combinatie van veel zon en flinke wind een dagrecord bij de productie van hernieuwbare stroom. Die dag kwam de duurzame stroomopwekking uit op 44 procent

De totale productie van duurzame energie lag in maart 15 procent hoger dan dezelfde maand het jaar ervoor. Windenergie leverde in maart de meeste duurzame stroom op. Biomassa kwam op de tweede plaats, gevolgd door zonnestroom. Volgens het Klimaatakkoord streeft Nederland naar 70 procent duurzame stroom in 2030.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu