Gratis boeken lenen in mini-bieb voor gemeentehuis Panningen

De rekken worden regelmatig aangevuld.

De rekken worden regelmatig aangevuld. © Bibliotheek Maas en Peel

Voor de deur van het gemeentehuis in Panningen staat sinds deze week een mini-bieb waar gratis boeken kunnen worden geleend.

Redactie

Ook niet-leden kunnen gebruik maken van deze service, zolang bibliotheek Maas en Peel vanwege de coronacrisis gesloten is. Vooralsnog blijven alle vestigingen dicht tot 28 april. De rekken worden regelmatig aangevuld. De geleende boeken hoeven niet teruggebracht te worden. Anderhalve meter afstand houden is ook hier het devies. De bieb adviseert verder na het uitzoeken en lezen de handen te wassen met water en zeep. Bezoekers die tot een risicogroep behoren, wordt aangeraden de boeken in een tas te stoppen en pas na drie dagen te beginnen met lezen.

Voor mensen die liever digitaal lezen, heeft de bibliotheek een keus uit 28.000 ebooks en 3700 luisterboeken via de Luisterbieb. Voor kinderen zijn er voorleesfilmpjes. Meer tips voor thuisblijvers staan op www.debibliotheekmaasenpeel.nl. Wie hulp nodig heeft bij het installeren van de apps of het vinden van informatie, kan tijdens kantoortijden bellen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee