Ali B scoort met Anderhalf, coronalied Zon flopt

Print
Ali B scoort met Anderhalf, coronalied Zon flopt

Afbeelding: ANP

Het veelbesproken ‘coronalied’ Zon is in geen velden of wegen te bekennen in de Single Top 100. Maar andere coronahits doen opnieuw goede zaken. Het duet 17 Miljoen Mensen van Davina Michelle en Snelle staat met ruime voorsprong voor de tweede week op nummer 1 en Ali B’s Anderhalf maakt een megasprong de top vijf in.

Met Anderhalf maakt Ali B duidelijk hoe belangrijk de anderhalve meter afstand is in tijden van corona. Hij krijgt op het liedje hulp van Poke en het Jandino Asporaat-typetje Judeska. Het levert Ali B zijn elfde top 5-hit op en de eerste sinds begin 2018, toen de rapper meedeed op het nummer Slow Down van Dmitri Vegas & Like Mike.

Een andere blikvanger is deze week Lil Kleine die nieuw binnenkomt op drie met het nummer Jongen van de straat. Het liedje is Lil Kleines 16e top 3-hit en een van de voorlopers van het gelijknamige album dat vrijdag uitgekomen is.

De vorige week overleden Liesbeth List maakt geen rentree in de hitlijsten. Dat was bijna elf jaar geleden wel anders toen Ramses Shaffy stierf. Verschillende nummers die hij maakte met List, zoals Pastorale en Laat me, kregen toen opnieuw een notering.

Singles Top 10 week 14

  1. (1) Davina Michelle & Snelle - 17 miljoen mensen (Live in Ahoy)
  2. (2) The Weeknd - Blinding Lights
  3. (-) Lil Kleine - Jongen van de straat
  4. (4) SAINt JHN - Roses (Imanbek remix)
  5. (60) Ali B feat. Poke & Judeska - Anderhalf
  6. (7) Dua Lipa - Don’t Start Now
  7. (6) Kris Kross Amsterdam x Tino Martin x Emma Heesters - Loop niet weg
  8. (3) Snelle - Smoorverliefd
  9. (5) Justin Bieber feat. Quavo - Intentions
  10. (8) Racoon - Het is al laat toch

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen