Belgen moeten uitstapje naar Maastricht bekopen met fikse boete

Print
Belgen moeten uitstapje naar Maastricht bekopen met fikse boete

De grensovergang bij Veldwezelt Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren -

Twee Belgen die in de nacht van donderdag op vrijdag de grens waren overgestoken voor een bezoekje aan Maastricht, hebben daarvoor een fikse boete gekregen.

De twee, een man en een vrouw, werden rond half drie die nacht in het centrum van Bilzen aangehouden door de Belgische politie. Toen bleek dat ze een ‘vermaakuitstapje’ naar Maastricht hadden gemaakt, kregen ze een boete van ieder 250 euro, meldt de Belgische politie.

In hun voertuig werden daarnaast nog twee grote zwaarden gevonden. Dat kwam de man ook nog eens te staan op een proces-verbaal voor illegaal wapenbezit.

Tijdens de zogenoemde coronapatrouille werd verder nog een man bekeurd voor een niet-essentiële verplaatsing. Ook hij moest 250 euro betalen.

Lees ook: De Belgische grens over? In deze vijf gevallen mag dat nog

Ook vrijdag overdag werden verschillende mensen beboet. Zo werd een taxi met daarin een koppel uit Halen aangehouden in Vroenhoven. Zij waren onderweg naar Maastricht om te gaan winkelen. De politie verhinderde dat en gaf de twee elk een boete van 250 euro.

Niet veel later werd ook een man in Bilzen bekeurd omdat hij geen geldige reden kon geven voor zijn verplaatsing.

In België geldt een lockdown. Alleen essentiële verplaatsingen zijn toegestaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →