Videobellen met familie of collega’s? Dit heb je nodig!

Print
Videobellen met familie of collega’s? Dit heb je nodig!

Afbeelding: Getty Images

Je mag de deur niet uit, maar toch wil je graag in contact blijven met je familie, vrienden en collega’s. De eerste stapjes van je kleinzoon, de vrijdagmiddagborrel met je collega’s, of gewoon even lachen met vrienden. Momenten die je niet wilt missen. De telefoon pakken is een optie. Maar een stuk leuker is het natuurlijk als je ook beeld erbij kunt zien. Dit zijn de programma’s die je daarvoor het beste kunt gebruiken.

Videobellen met familie of collega’s? Dit heb je nodig!

Facetime

FaceTime is een programma van Apple en werkt ook enkel op apparaten van dat merk. Het is niet alleen van belang dat je zelf een iPhone of iPad hebt. Maar diegene die je wilt gaan bellen moet hier ook over beschikken. Het werkt perfect voor een-op-eengesprekken, maar ook voor groepsgesprekken tot maximaal 32 personen. Wanneer één van de personen praat, wordt het videobeeld van deze deelnemer extra groot. Wil je iemand altijd in beeld, dan tik je op zijn of haar videobeeld. Apple heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Dus over privacy hoef je je geen zorgen te maken.

Videobellen met familie of collega’s? Dit heb je nodig!

Skype

Skype is een van de grondleggers die videobellen op een laagdrempelige manier mogelijk heeft gemaakt. In 2005 waren ze hier al mee bezig. Tegenwoordig is het bedrijf in handen van Microsoft. Skype is misschien wel de bekendste videobel-app. Het werkwoord skypen staat zelfs in de Van Dale. Je kunt met één of meerdere personen (maximaal vijftig) praten Daarnaast is het mogelijk om een speciale vertaalfunctie te activeren waarbij een Engelstalige collega plots Nederlands lijkt te spreken. Dit werkt enkel in één-op-één-gesprekken. Skype werkt op de meeste toestellen en laptops. Wel geldt dat beide partijen Skype geïnstalleerd moeten hebben.

Videobellen met familie of collega’s? Dit heb je nodig!

WhatsApp

Bijna 9 op de 10 Nederlanders tussen de 20 en 64 jaar zijn actief op WhatsApp. Dus een grote kans dat je deze tool al op je telefoon hebt staan. Bij WhatsApp denk je in eerste instantie misschien aan dat programma waarmee je chatberichten kunt versturen. Maar je kunt er ook mee videobellen. Al zijn de opties enigszins beperkt. Zo kun je maar met maximaal 4 personen tegelijk videobellen en werkt de app niet op je laptop. Een videogesprek begin je door eerst de chat te openen met het contact waarmee je wilt videobellen. Dan tik je rechtsboven in je scherm op het icoontje met de camera en klaar is Kees.

Videobellen met familie of collega’s? Dit heb je nodig!

Google Hangouts

Microsoft (Skype), Apple (FaceTime) en Facebook (WhatsApp) zijn aan bod gekomen. Dan kan Google natuurlijk niet achterblijven. Met Google Hangouts bieden ze de mogelijkheid om met 10 personen tegelijk te bellen. Voor bedrijven is er een uitgebreidere versie beschikbaar waardoor je dit aantal kunt uitbreiden naar 250. Alleen degene die praat, komt in beeld. Dat lijkt heel handig, maar als meerdere mensen tegelijk iets zeggen slaat het beeldscherm bijna op hol. Hangouts biedt veel opties. Zo kun je bijvoorbeeld afspraken inplannen via Google Calender. Maar dat maakt de tool ook weer wat minder overzichtelijk. Er gaan geruchten dat Google later dit jaar wil stoppen met de consumentenversie van Hangouts.

Videobellen met familie of collega’s? Dit heb je nodig!

ZOOM

ZOOM is in 2011 bedacht door voormalig Cisco-medewerker Eric Yuan. Momenteel is Zoom erg hot. Ze staan op plek twee in de App store en het aandeel Zoom is sinds 1 februari in prijs verdubbeld. Het bedrijf zou momenteel zo’n 40 miljard euro waard zijn. Je kunt met de gratis versie maximaal 100 personen tegelijk bellen. De gesprekstijd is dan gelimiteerd tot 40 minuten. Voor 14 euro per maand krijg je extra opties tot je beschikking. Zo kun je een videogesprek opnemen en langer bellen met een groep. Als je iemand wilt bellen dien je eerst een account aan te maken. Als je gebeld wordt hoef je enkel op een linkje te klikken om het gesprek te openen. De FBI waarschuwde onlangs dat ZOOM niet zo veilig is als sommige gebruikers wellicht denken. Zo blijkt het installeren van ZOOM computers extra kwetsbaar te maken voor hackers en is er een kans dat er wordt meegekeken door ongenode gasten. De CEO van ZOOM heeft beterschap belooft en verwacht binnen 90 dagen verbetering.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen