Dodental coronavirus Duitsland stijgt tot boven 1100

Print
Dodental coronavirus Duitsland stijgt tot boven 1100

Afbeelding: AFP

Het aantal doden door het nieuwe coronavirus in Duitsland is vrijdag gestegen tot zeker 1150. Dat meldt persbureau dpa op basis van een eigen telling.

Het aantal besmettingen in Duitsland is met ongeveer 6000 gestegen tot 85.100. Vooral de deelstaten Beieren en Noordrijn-Westfalen zijn hard getroffen.

Lees ook: Besmet Heinsberg wetenschappelijke goudmijn: virus in Limburg afkomstig uit die Kreis

De cijfers van dpa liggen iets hoger dan de officiële aantallen van het Robert Koch-Institut, de Duitse tegenhanger van het RIVM.

Volgens de website worldometer staat het Duitse dodental al op 1264. Worldometer is een website die veel gegevens biedt over bijvoorbeeld bevolkingsgroei en wordt onderhouden door Amerikaanse onderzoekers.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen