Kinderen zien op online les hoe docente mishandeld wordt

Print
Kinderen zien op online les hoe docente mishandeld wordt

Foto ter illustratie Afbeelding: AD/Reuters

Een docente van ISW Hoogeland in Naaldwijk is donderdag slachtoffer geworden van huiselijk geweld terwijl zij via een videoverbinding les gaf aan een klas. Dat heeft de school per brief aan ouders en verzorgers van leerlingen laten weten.

Een woordvoerster van de school bevestigt het voorval aan het AD. Er is inmiddels aangifte gedaan tegen de man die verdacht wordt van de mishandeling. ,,De politie is er ook bij betrokken geweest en heeft slachtofferhulp ingeschakeld voor de kinderen en ouders die daar behoefte aan hebben.”

De woordvoerster kan niet ingaan op wat er precies is gebeurd. ,,Er heeft een incident met huiselijk geweld plaatsgevonden tijdens een online les.”

Naar omstandigheden goed

Met de docente gaat het inmiddels naar omstandigheden goed. Volgens de woordvoerster zijn de kinderen en ouders ontzettend geschrokken. Het is nog niet duidelijk of de lerares voorlopig les blijft geven.

Uit de brief die de school heeft gestuurd naar ouders en verzorgers van leerlingen, blijkt dat er ook beeld rondgaat van de mishandeling.

‘We zouden u willen vragen om dit met uw zoon/dochter te willen bespreken en eventueel beelden te laten verwijderen. Het voorval zelf heeft al meer dan voldoende impact op de betreffende docent.’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen