Venlose Revue gaat in najaar niet door

Scene uit een eerdere Venlose revue.

Scene uit een eerdere Venlose revue. © Lé Giesen

De Venlose revue, die in oktober op de planken zou worden gebracht, gaat dit jaar niet door. De reden is dat er, nu bijeenkomsten tot zeker mei niet mogelijk zijn, niet voldoende kan worden gerepeteerd.

Kitty Borghouts

De Vlook van Hölster Heinke zal waarschijnlijk volgend najaar alsnog op de planken komen in De Maaspoort.

„We moeten de maanden maart en april volledig missen in ons repetitieschema. En de maanden juli en augustus zijn de zomervakantie. In de hoop dat dan het leven weer enigszins normaal is zal eenieder van jullie dan ook blij zijn om met familie en vrienden de zomer te vieren. In september zou dan de laatste maand gerepeteerd kunnen worden”, schrijft de organisatie in een brief aan alle medewerkers.

Om een kwalitatief hoogstaande revue te kunnen neerzetten, zou er daarna drie keer per week moeten worden gerepeteerd. „Dat lijkt ons niet wenselijk”, schrijft voorzitter Gerrit Schuurs. „Daarnaast is de kans dat de maatregelen ook in mei van kracht gaan worden aanzienlijk. Ook speelt mee dat velen van ons de komende weken nog van dichtbij geconfronteerd kunnen gaan worden met het gevaar van het coronavirus, wij denken dat ook mei en juni zeker zullen zorgen voor een uitloop van emoties en verwerking.”

De première zou op 9 oktober zijn. Er stonden vijftien voorstellingen gepland. In vijf bedrijven, geschreven door Frans Pollux en Wiel Aerts en geregisseerd door Cees Rullens, brengen 65 acteurs de geschiedenis van de Bende van de struikrover Hölster Heinke, die rond 1750 de stad Venlo en omgeving onveilig maakte, tot leven.

Dit jaar viert de Venlose Revue zijn honderdjarig jubileum. Ter gelegenheid daarvan verschijnt er een boek over de historie van de revues.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee