‘Volop teken door zomerachtig lenteweer’

Print
‘Volop teken door zomerachtig lenteweer’

Afbeelding: ANP

Door het warme lenteweer dat voor de komende dagen is voorspeld, wordt in grote delen van Nederland een „zeer hoge” activiteit van teken voorzien. Dat meldt de website NatureToday van Wageningen University.

Een teek is een parasiet die zich - vaak onopgemerkt - in de huid van dieren en mensen boort en zich volzuigt met bloed. Ze leven in hoog gras en tussen bladeren. Teken kunnen de ziekte van Lyme overdragen.

Teken zijn actiever bij hoge temperaturen. De komende dagen kan de temperatuur oplopen tot 20 graden, zo’n vijf graden warmer dan normaal voor deze tijd van het jaar.

Tot dusver is het aantal meldingen van tekenbeten vergelijkbaar met een normale seizoenstart. „Het is dus niet zo dat er ineens geen tekenbeten meer gemeld worden door de coronamaatregelen”, aldus NatureToday.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen