RIVM: 946 Limburgers met corona in ziekenhuis

Print
RIVM: 946 Limburgers met corona in ziekenhuis

Afbeelding: Getty Images

Het aantal Limburgers dat vanwege besmetting met het coronavirus in het ziekenhuis ligt of er heeft gelegen is zaterdag met 35 gestegen naar 946. Er zijn 256 Limburgers overleden, 15 meer dan vrijdag.

Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in de update van zaterdagmiddag.

In totaal staat het aantal bij de GGD gemelde Limburgers met een coronabesmetting nu op 1762, 51 meer dan vrijdag.

Volgens de laatste update van de GGD Limburg-Noord van zaterdagmiddag zijn er tot nu in Noord- en Midden-Limburg 138 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. In Zuid-Limburg zijn 118 coronapatiënten gestorven.

Vrijdag lag het aantal Limburgers dat provinciebreed aan een coronabesmetting is overleden op 241.

Nederland

Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 1651. In de afgelopen 24 uur heeft het RIVM 164 sterfgevallen doorgekregen.

Het aantal nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen is met 336 lager dan vrijdag, toen hierover 502 meldingen binnenkwamen. Het aantal positieve testen nam met 904 toe tot 16.627.

Het aantal meldingen is niet gelijk aan het aantal overledenen in de laatste 24 uur. Sterfgevallen worden vaak pas een of meerdere dagen later door de GGD doorgegeven aan het RIVM. Mensen die aan het virus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken helemaal in de statistieken.

Lees ook: Limburg kent meeste corona-opnames in het ziekenhuis

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) geeft later op de middag een update over de situatie op de intensivecareafdelingen, waar de patiënten belanden die er slecht aan toe zijn. Daar lagen vrijdag 1324 patiënten. Dat zijn er 51 meer dan donderdag. Van de 1324 ic-patiënten liggen er veertien in Duitsland. Het aantal beschikbare bedden wordt de komende dagen uitgebreid naar 2400. In totaal zijn er, voor zover bekend tot vrijdag, 2100 ic-bedden beschikbaar. Op zondag of maandag zouden er 2400 bedden beschikbaar moeten zijn. Die uitbreiding ligt volgens het LCPS „goed op schema”.

Van de 2100 ic-bedden zijn er 520 gereserveerd voor andere aandoeningen dan besmettingen met het nieuwe coronavirus. Daarvan zijn 340 bedden bezet, wat betekent dat er nog 180 bedden over zijn. „Dat is ruim voldoende voor andere acute noodzakelijke zorg”, benadrukte het coördinatiecentrum vrijdag.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen