Doden bij aanval met mes in Frankrijk

© AFP

In Frankrijk heeft een man op meerdere mensen ingestoken in het plaatje Romans-sur-Isére. Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen. Vier mensen raakten gewond, waarvan er drie zeer slecht aan toe zijn. De politie heeft de dader opgepakt.

Redactie

De aanval begon zaterdagochtend in het centrum, waar de dader volgens getuigen een man de keel doorsneed voor de ogen van diens vrouw en kind. Vervolgens ging hij een tabakswinkel binnen, waar hij meerdere mensen aanviel. Daarna stak hij met een tweede mes iemand neer in een slagerij en verdween vervolgens in een supermarkt. Kort voor elf uur kon de politie hem aanhouden.

Het voorval gebeurde in het zuidoosten van Frankrijk, ten zuiden van Lyon. De man zou Allahu akbar hebben geschreeuwd tijdens zijn daad. Het zou gaan om een Soedanese asielzoeker 32 of 33 jaar oud. Hij zou niet eerder in aanraking zijn geweest met de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee