Groep van 75 crossers luistert niet als politie ingrijpt, ‘onacceptabel gedrag’ gaat gewoon verder

Samenscholing van 75 mensen bij Breda International Airport beëindigd.

Samenscholing van 75 mensen bij Breda International Airport beëindigd. © Gemeente Halderberge

Een groep van 75 crossende bestuurders en bijbehorend publiek is zaterdagmiddag bij vliegveld Breda International Airport weggestuurd. Ondanks dat samenscholen niet is toegestaan, werd dezelfde groep een paar uur later opnieuw gezien bij NS Station Lage Zwaluwe. Daar ging het autocrossen verder en stond er opnieuw een groep mensen toe te kijken.

Erik Luiten

,,Dit is echt onacceptabel”, zegt de gemeente Halderberge in een reactie. ,,De boodschap is heel duidelijk in Nederland: blijf thuis.” Toch leek de groep autocrossers zich niks aan te trekken van het advies. Zo’n 75 mensen waren zaterdagmiddag samengekomen in de buurt van het vliegveld. Ze waren met veel auto’s, die op het terrein crosten en tegen elkaar raceten. Publiek stond toe te kijken.

De gemeente en politie moesten ingrijpen, omdat samenscholen absoluut niet is toegestaan in deze coronatijd. Ze werden weggestuurd en kregen toen nog een waarschuwing.

Groep wil niet luisteren

Maar in plaats van dat iedereen naar huis ging, werd rond 20.00 uur een deel van de groep opnieuw gezien. Ditmaal waren er auto’s aan het crossen op een terrein bij NS Station Lage Zwaluwe. Ook stond er opnieuw publiek. ,,Het waren dezelfde mensen”, laat een woordvoerder van de politie weten. ,,Ze wisten dat het niet is toegestaan om samen te scholen, maar gingen daar toch mee verder.”

Dertig mensen, het deel van de groep dat opnieuw was betrapt, hebben een bekeuring gekregen. Zondag zijn er extra controles op de locaties. ,,Indien nodig wordt er direct bekeurd.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee