Uitslaande brand verwoest hondenpension Montfort

De brandweer is zaterdagavond uitgerukt voor een uitslaande brand in een hondenpension in Montfort.

Redactie

De brand brak rond kwart voor tien uit in de woning aan de Stationsstraat. De twee mensen in het pand wisten zichzelf en de honden in veiligheid te brengen.

De begane grond en de eerste verdieping van het gebouw zijn volledig afgebrand. Vanwege instortingsgevaar bestreden brandweerlieden het vuur van buitenaf. De brandweer zette onder meer drie bluswagens, twee waterwagens en een hoogwerker in. Nablussen duurde nog de hele nacht.

Er kwam veel rook vrij, maar dit leverde geen hinder op voor het treinverkeer over de nabijgelegen spoorlijn. Ook de A73 kon gewoon openblijven. Omwonenden ondervonden wel overlast van rook en stank, en werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Uit metingen van de brandweer bleek dat er geen acuut risico voor de omgeving was.

Vermoedelijk is de brand ontstaan in een houtkachel, maar dit wordt nog onderzocht.

© Track’88

© Leon Janssen

© Leon Janssen

© Leon Janssen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee