Burgemeester sluit Rijnkade Arnhem af om ‘groep idioten

Print
Burgemeester sluit Rijnkade Arnhem af om ‘groep idioten

Afbeelding: ANP

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft zondag de Onderkade langs de Rijn in zijn stad tot verboden gebied verklaard. Dat deed hij omdat zaterdagavond laat „een groep idioten het nodig vond om op de Rijnkade het samenscholingsverbod te schenden”, laat hij in een tweet weten.

Rond middernacht verzamelden zich op de Onderkade volgens de politie ruim honderd mensen in vijftig auto’s. Ze hadden een barbecue met een volle gasfles bij zich. De politie en andere handhavers sloten meteen de toegang tot de kade aan beide kanten af, maar een groot deel van de groep wist weg te komen. In totaal kregen 25 meerderjarige mannen een bekeuring van 390 euro op grond van de noodverordening die geldt wegens de maatregelen tegen de corona-uitbraak. Eén man is opgepakt wegens belediging.

Volgens Marcouch, tevens voorzitter van de veiligheidsregio Gelderland-Midden, houden de meeste mensen zich wel aan de voorschriften. In het Sonsbeekpark zijn zaterdag drie bekeuringen uitgeschreven en in Velp kregen drie mensen een bekeuring omdat ze samen in een auto zaten. Vrijdagavond greep de politie in bij een feest in Arnhem-Zuid.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen