Elf mijnwerkers omgekomen bij explosie in kolenmijn Colombia

Print
Elf mijnwerkers omgekomen bij explosie in kolenmijn Colombia

Beeld ter illustratie. Afbeelding: AFP

In Colombia zijn zaterdagmiddag zeker elf mijnwerkers omgekomen na een explosie in een steenkoolmijn. Dat zeggen lokale autoriteiten en Colombiaanse media. Nog vier koempels raakten gewond.

De explosie trof zaterdagmiddag drie mijnen nabij de plaats Pueblo Viejo, op ongeveer 80 kilometer ten noorden van hoofdstad Bogotá. De ontploffing zou het gevolg zijn van een opeenhoping van methaangassen, aldus de lokale gouverneur Nicolás García Bustos. Op Twitter plaatste hij zaterdagmiddag een eerste bericht over het ongeluk. Uren later maakte hij ook melding van het tragische lot van elf mijnwerkers.

Speciale reddingsteams, brandweer en hulpdiensten gingen ter plaatse om de opgesloten mijnwerkers te helpen. De brandweer in het gebied maakte bekend dat de lichamen van elf mijnwerkers zijn geborgen. Nog vier andere zijn gewond geraakt.

Ontploffingen in mijnen komen in Colombia vaker voor. Vrijdag nog kwamen bij een gasexplosie in een mijn in San Cayetano, in het noordoosten van het land, zes mijnwerkers om het leven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen