Groot feest met dj en lichtshow stopgezet in Breda, tientallen aanwezigen dansen dicht op elkaar

Print
Groot feest met dj en lichtshow stopgezet in Breda, tientallen aanwezigen dansen dicht op elkaar

Foto ter illustratie. Afbeelding: AD/Thinkstock

De politie in Breda heeft zaterdagavond een groot huisfeest - compleet met dj, geluidsinstallatie en lichtshow - stopgezet. Op het feest aan de Curaçaostraat waren tientallen personen aanwezig. Schrijnend: een straat verderop was ambulancepersoneel bezig met een mogelijke coronapatiënt.

Dat meldt de politie zondagochtend. Agenten kwamen ter plaatse nadat omwonenden een melding maakten. Zij hadden last van een feestje waarbij harde muziek gedraaid zou worden. ,,Toen collega’s ter plaatse kwamen, zagen en hoorden zij tot hun grote verbazing dat er een heus feest aan de gang was, inclusief dj, geluidsinstallatie en lichtshow.”

Lees hier al het nieuws rond de coronacrisis

De tientallen aanwezigen hielden zich absoluut niet aan de anderhalve meter regel. Ze stonden juist dicht op elkaar te dansen. ,,Ongelooflijk dat dit in deze tijd nog steeds gebeurt. Onbegrijpelijk dat mensen dit in hun hoofd halen. Bizar en heel erg dom”, aldus de totaal verbouwereerde politie die pas na veel moeite één van de organisatoren te spreken kreeg.

Hij gaf aan dat hij ‘de evenementenbranche wilde steunen in deze moeilijke tijden’. De organisator zou omwonenden op de hoogte hebben gesteld met een brief. De gegevens van de organisatoren worden doorgegeven aan de gemeente en er zullen consequenties volgen, stelt de politie.

Ondertussen was één straat verderop ambulancepersoneel bezig met een patiënt die mogelijk besmet is met het coronavirus, laat de politie weten.

Corona-feesten

Corona-feesten blijven de laatste weken plaatsvinden en zijn een doorn in het oog van de politie. Dezelfde nacht werd ook in Middelbeers een bijeenkomst onderbroken door de politie. Hier waren meer dan tien jongeren aan het feesten. In het Twentse Borne werd dit weekend een heus Schijt aan Corona Feest gehouden.

Vorig weekend beëindigde de politie al bijeenkomsten in onder meer Dongen (twee feesten), Waalwijk en Loon op Zand. Een geplande party in Den Bosch ging niet door. Georganiseerde bijeenkomsten zijn strafbaar. Bezoekers van bijeenkomsten riskeren een boete van 390 euro (voor personen boven de 16 jaar).

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen