Paus draagt Palmpasenmis op in lege Sint-Pieter

Print
Paus draagt Palmpasenmis op in lege Sint-Pieter

Afbeelding: EPA

In een vrijwel lege Sint-Pietersbasiliek in Rome heeft paus Franciscus de mis voor Palmpasen opgedragen. Er waren geen gelovigen aanwezig, behalve wat paters en nonnen die vanwege de coronavoorschriften ver uit elkaar zaten.

Palmpasen is het begin van de zogeheten Goede Week, waarin in de aanloop naar Pasen ook Witte Donderdag en Goede Vrijdag vallen. In deze week gedenken christenen het lijden van Jezus.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan worden sinds 15 maart alle liturgische vieringen van het Vaticaan gehouden zonder gelovigen. Zo sprak de paus op 27 maart op een uitgestorven Sint-Pietersplein de zegen Urbi et Orbi uit. Dat was uitzonderlijk, omdat de kerkvorst dat normaal alleen doet met Pasen en Kerstmis.

Paus draagt Palmpasenmis op in lege Sint-Pieter
Foto: EPA

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen