Twintiger overleden aan corona: jongste slachtoffer tot nu toe

Print
Twintiger overleden aan corona: jongste slachtoffer tot nu toe

Afbeelding: AD/Reuters

Er is in Nederland een twintiger overleden aan het coronavirus. Dat bevestigt het RIVM. De exacte leeftijd is niet bekend, maar de persoon is tussen de 25 en 29 jaar oud.

Naast Covid-19 was er ook sprake van ‘onderliggend lijden’. Verder zijn er geen details bekend. Ook is onduidelijk op welke datum en in welk ziekenhuis de persoon precies is overleden.

Lees ook: RIVM: 1002 Limburgers met corona in het ziekenhuis, aantal besmettingen stijgt met 142

In totaal zijn in Nederland nu drie mensen onder de 45 overleden aan corona, blijkt uit cijfers van het RIVM. Zij hadden allen ook andere klachten. Onder hen is ook een persoon tussen de 35 en 39 jaar oud. De meeste mensen die sterven aan Covid-19 zijn ouderen. Ruim 400 van de 1766 doden waren bijvoorbeeld tussen de 80 en 84 jaar oud..

Lees hier alles over het coronavirus

Over het geheel genomen laat het aantal ziekenhuisopnames voor corona in de cijfers van het RIVM een dalende trend zien. Ook het aantal doden lijkt langzaam af te vlakken. De afgelopen 24 uur zijn er 115 mensen gemeld die aan het coronavirus zijn overleden. Dat zijn er een stuk minder dan zaterdag, toen 164 slachtoffers gemeld werden. Het aantal ziekenhuisopnames daalde fors, naar 253 mensen.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen