Aantal coronapatiënten op ic’s stijgt naar 1385

Print
Aantal coronapatiënten op ic’s stijgt naar 1385

Afbeelding: EPA

Er liggen momenteel 1385 Nederlandse coronapatiënten op de intensive care. Dat zijn er 25 meer dan de dag ervoor.

Dit blijkt uit de gegevens van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Zaterdag nam het aantal ic-patiënten nog met 36 toe. Nog niet zo lang geleden kwamen er soms zelfs 100 patiënten per dag bij.

Lees ook: RIVM: 1002 Limburgers met corona in het ziekenhuis

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: ,,We zien een stabiel beeld, in lijn met de voorgaande dagen en met de cijfers van het RIVM. Dat komt doordat de instroom afvlakt en er langzamerhand ook meer patiënten herstellen en de ic verlaten.”

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Van de Nederlandse coronapatiënten op een intensive care liggen er 1361 in Nederland. 24 verblijven in Duitsland, dat zijn er 7 meer dan zaterdag.

Volgens de LCPS is er momenteel voldoende aanbod van ic-capaciteit voor coronapatiënten en voor niet-coronapatiënten. Voor niet-coronapatiënten zijn er 505 bedden beschikbaar, waarvan er 271 bezet zijn. Kuipers: ,,We hebben 2400 bedden op afroep beschikbaar. We hebben de ruimten, de bedden, de apparaten en de roosters klaar liggen. Maar we hebben ze op dit moment nog niet allemaal nodig.”

Dalende trend

Ook over het geheel genomen laat het aantal ziekenhuisopnames voor corona een dalende trend zien. Het aantal doden lijkt eveneens langzaam af te vlakken. De afgelopen 24 uur zijn er 115 mensen gemeld die aan het coronavirus zijn overleden. Dat zijn er een stuk minder dan zaterdag, toen 164 slachtoffers gemeld werden. Het aantal ziekenhuisopnames daalde fors, naar 253 mensen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen