Marechaussee stuurt Duitsers bij Limburgse grens terug

Print
Marechaussee stuurt Duitsers bij Limburgse grens terug

Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De Koninklijke Marechaussee heeft zondag Duitsers die naar Roermond wilden op de N280 bij de grens gevraagd terug naar huis te gaan.

De KMAR vroeg Duitse automobilisten met name niet naar het Retailpark in Roermond te gaan. Door de controles ontstond aan de Duitse kant van de weg een file, aldus de gemeente Roermond.

Duitsers bezoeken behalve Roermond ook de omliggende natuurgebieden. „Dat kunnen we niet verbieden”, aldus de gemeente, die de toestroom naar eigen zeggen wel probeert te ontmoedigen.

De gemeente Roermond heeft zondag met name extra maatregelen moeten nemen tegen de drukte op het Retailpark. Het is er drukker dan gewenst, aldus de gemeente. Politie en stadstoezicht controleerden naleving van de regels.

Ook automobilisten die vanuit Weert kwamen werden op de N280 opgeroepen niet naar de Retailboulevard te gaan. „De toestroom is groter dan wij zouden willen”, zei burgemeester Rianne Donders zondagmiddag in een videoboodschap.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen