Stramproy

Stravoc profiteert van maatregelen corona

Print
Stravoc profiteert van maatregelen corona

Blijdschap bij de Stravoc-vrouwen na succes tegen Thor. Afbeelding: Jeroen Kuit

Stramproy -

Het door de coronacrisis stilleggen van de competitie pakt gunstig uit voor diverse seniorenteams van volleybalvereniging Stravoc uit Stramproy.

De twee standaardteams handhaven zich op het huidige niveau en heren 2 en dames 2 promoveren naar een hogere klasse.

,,Uiteraard zijn we blij dat we ook volgend seizoen in de eerste divisie mogen spelen. Maar we hadden ons liever op eigen kracht veilig gespeeld en we hadden ook nog een mooi programma voor de boeg waar echt nog wel genoeg kansen lagen. Maar het had natuurlijk ook slechter voor ons uit kunnen pakken,” aldus Janou Janssen, aanvoerster van de Stravoc-vrouwen op het besluit van de Nevobo om haar team ook volgend seizoen uit te laten komen in de eerste divisie.

In tegenstelling tot veel andere sportbonden heeft de Nevobo er niet voor gekozen om de competitie nietig te verklaren. Er worden weliswaar geen kampioenen uitgeroepen, maar wel stelde de bond een uitgebreide promotie/degradatieregeling in, gebaseerd op de ranglijsten voor het afbreken van de competitie.

Daardoor blijft de vrouwenhoofdmacht van Stravoc dus in de eerste divisie spelen. De ploeg was in een felle degradatiestrijd verwikkeld en stond op een elfde plaats, normaal gesproken een degradatieplek. Maar omdat de Nevobo besloten heeft om een extra topdivisie in te voeren promoveren de eerste zes ploegen van de eerste divisie naar die nieuwe topdivisie. De overige zes ploegen blijven in de eerste divisie, aangevuld met zes ploegen uit de tweede divisie. Daardoor zal die eerste divisie ongetwijfeld aan niveau inboeten.

Janssen: ,,Waarschijnlijk kunnen we nu mee gaan draaien in de middenmoot, na twee seizoenen tegen degradatie te hebben gevochten. Anderzijds is het wel jammer dat je de powerteams in onze poule kwijtraakt. Tegen die ploegen speelden we in het algemeen lekkere potjes.”

De mannenhoofdmacht van Stravoc bevond zich in dezelfde positie als de vrouwen. Als nummer elf van de ranglijst lag degradatie lag op de loer, nu mogen ze in de derde divisie blijven. Dames 2 (als beste nummer twee van de zes eerste klassen) en heren 2 (als lijstaanvoerder) promoveren naar de promotieklasse.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →