Meerssen

Handbalbond schiet MIC te hulp

Print
Handbalbond schiet MIC te hulp

MIC dit seizoen in actie tegen Someren. Afbeelding: Rob Creemers

Maastricht-Airport / Meerssen -

Sportbonden verklaren door het coronavirus massaal de lopende competities nietig. Voor koplopers uiterst zuur, voor ploegen die strijden tegen degradatie een gelukje. Dat laatste geldt ook voor de handbalsters van MIC.

MIC-trainer Marcel Idink spreekt van een gelukkige helpende hand. „Maar natuurlijk niet de wijze waarop wij ons hadden willen handhaven.” De handbalvrouwen uit Meerssen stonden met nog drie duels te gaan in de hoofdklasse gelijk met hekkensluiter BFC 2, die de ploeg bovendien nog zou ontmoeten. „En dat was zeker geen gespeelde wedstrijd. Daar hadden we het heel moeilijk gekregen aangezien zij de nodige punten hebben gepakt na de winterstop. Ik had niet durven zeggen of wij ons veilig hadden gespeeld.”

De beslissing van het NHV valt dus goed uit voor MIC, en dus heeft Idink makkelijk praten, weet hij. „Maar er wordt wel iets besloten. De KNVB heeft nog altijd niets besloten. En is er voor ploegen die bovenaan staan nog altijd de mogelijkheid om een verzoek tot promotie in te dienen. Wellicht hoeft dat bij de vrouwen niet eens als Voorwaarts zich terugtrekt uit de eredivisie en automatisch ploegen worden doorgeschoven. Een bond kan het in deze situatie nooit goed doen. Het moet in korte tijd een beslissing nemen, terwijl dit nog nooit is voorgekomen.”

De slechte resultaten hebben er wel toe geleid dat Idink al in februari heeft aangegeven te stoppen bij de hoofdklasser. „Ik mis een bepaalde mentaliteit bij een deel van de groep. Ik wil vooruit, maar niet iedereen ziet dat zo. Ik vind het logisch dat je traint om beter te worden, niet om aanwezig te zijn. Dat weerspiegelt zich ook in de wedstrijden. Het was te vaak niet goed genoeg. Qua potentie hadden wij bovenin mee kunnen doen, maar dan moet je wel willen investeren in jezelf.”

Idink, vorig jaar nog trainer van de mannen van Herpertz Bevo 2 in de eredivisie, is inmiddels in gesprek met twee andere clubs om volgend jaar weer voor een groep te staan. „Ik wil toch kijken of ik met mijn visie een groep kan motiveren voor het hoogste te gaan. Daar heb ik mij dit seizoen in vergist. Dan moet je ook de conclusie trekken dat jij niet de juiste man bent voor de groep. Met de meiden heb ik buiten het veld een heel goede klik, maar sportief staan ze er anders in. Dat is ook een beetje de tijdgeest.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen