Kerkrade/Brunssum/Landgraaf

Zwemverenigingen fuseren: Zwemsport Parkstad

Print
Zwemverenigingen fuseren: Zwemsport Parkstad

‘Zwemmen is een fantastische sport’. Afbeelding: Ermindo Armino

Maastricht / Itteren / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Kerkrade / Eygelshoven -

NIMO Landgraaf, KZPC Kerkrade en Zwemvereniging Brunssum gaan na twee jaar intensief samenwerken komend seizoen verder als ‘Zwemsport Parkstad’.

De nieuwe fusievereniging telt 250 leden. De huidige basislocaties In de Bende in Landgraaf, De Bronspot Brunssum en D’r Pool in Kerkrade blijven. Althans voorlopig, want in Landgraaf verrijst een nieuw zwemcentrum In de Bende, pal naast het huidige zwembad en de gemeente Kerkrade wil een nieuw 25 meter bad realiseren op het nieuwe Centre Court, als vervanger van het huidige 50 meter D’r Pool.

„We bieden wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en waterpolo. Door de fusie kunnen nu ook meerdere disciplines op één locatie worden beoefend”, duidt Jan Knegt. De voorzitter van Zwemsport Parkstad beoefent zelf ook de buitenactiviteit openwaterzwemmen. „Schitterend om te doen. Ook synchroonzwemmen noemt hij ‘geweldig’.

Zijn grote liefde is al 25 jaar waterpolo. „Echt een fantastische sport. Door een gebrek aan publiciteit is de onwetendheid bij het grote publiek helaas groot. ‘Waterpolo dat is toch die sport van dat ballen knijpen’, hoor ik vaker. Echt onzin! In het waterpolo is men daar juist heel fel op. In 25 jaar heb ik dat ook maar twee keer meegemaakt.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →